En av hobbyene jeg bruker litt tid på er kort. Julekort, gratulasjonskort, bare fordi-kort, you name it. Felles for kortene er at de aller fleste er mye enklere å lage enn folkene som får dem tror.

Et av stedene jeg har lært de fleste teknikkene mine er youtube. Felles for alle videoene jeg har lært av, er at de er på engelsk. Det er veldig mange veldig gode videoer der ute fra veldig flinke folk, men det finnes veldig lite på norsk.

Siden instruksjonsvideoer er en ting jeg generelt har vært nysgjerrig på å lage en stund, fant jeg ut at jeg like gjerne kunne starte nå.

Blending, å lage en gradering med flere farger blekk, er en ganske populær teknikk for å få litt mer liv i et ellers flatt motiv. Det er også en teknikk som fort kan se veldig fancy ut for et utrent øye, selv om det tar deg max fem minutter å lage kortet.

Bare se!

Enkelt, penkelt!

Utstyr brukt i videoen:

Lenkene går til nettbutikkene til Panduro og Simon Says Stamp. Simon Says Stamp sender raskt til Norge og har super kundeservice! Panduro har mange butikker spredd rundt i hele Norge og er veldig tilgjengelig for oss nordmenn sånn sett, i tillegg til at jeg alltid får god service når jeg er innom. Begge anbefales!

(Og Panduro? Om dere begynner å ta inn distress oxides og mer stempel+blekk+embossinggreier igjen kommer jeg til å bli glad og lommeboka mi til å bli lei seg. Bare sier det!)

Lurt å ha i tillegg

Flere ideer

Her har du et annet kort jeg lagde med en annen sjablon og noen andre stempler. Kanskje du har noen enda bedre idéer?

Her har du også et par eksempler der jeg lagde sjablongene selv ved hjelp av noen dies og en die-cutting maskin.

Getting mail from @simonsaysstamp always makes my day. Finally got my hands on some distress oxide stamps, so decided to take them for a spin while experimenting with stenciling using my cutting dies. This has some potential! #distress #distressoxide #cardmaking #timholtz #simonsaysstamp #scrapbooking #stencilart #creativeart #illustration

Et innlegg delt av Nadia Tokerud (@nakrissimo)

Du trenger ikke bruke sjablonger for å få til kule greier med denne effekten. Her har du et par andre kort der jeg har brukt varianter av blending på hele bakgrunnen

New birthday party, new cards! On our way to celebrate the nieces, and tried making something fun and unique for each of them. Hope they’ll like it! #birthdaycard #pandurohobby #panduronorge #simonsaysstamp #scrapbooking #gorjuss #distress #distressmarkers #distressoxide #stamping #hobby #kortlaging #googlyeyes #fargelegging #embossingpowder #bikubenhobby #bikuben

Et innlegg delt av Nadia Tokerud (@nakrissimo)


Til slutt

Så er det store spørsmålet. Skal jeg gjøre dette mer? Er det noen av de andre kortene jeg har laget som du har sett rundt omkring du vil jeg skal forklare nærmere? Er det en teknikk du har sett som du vil jeg skal sjekke ut? Er dette noe i det hele tatt som folk vil ha? Si gjerne ifra!

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.