«Det finnes viktigere ting…»

The neat part is how everyone reading this will assume it's a judgment on someone else.

Smak på den. Det du sier nå? Det du tenker på, som engasjerer deg nok til å ville snakke om det og kanskje gjøre noe med det? Det finnes viktigere ting å fokusere på. Viktigere ting å bry seg om. Viktigere ting å gjøre.

Det finnes viktigere ting å være. Andre i verden har det verre. Det finnes viktigere ting å se på. Hvem tror du at du er? Som lissom skal bestemme hva vi skal tenke på nå? Har du ikke bedre ting å bruke tiden din på?

Det finnes alltid noe mer viktig i verden. Det finnes alltid større problemer å ta fatt i. Det finnes alltid noe bedre. Så hvorfor bry seg?

Altfor ofte ser jeg noen ha en diskusjon der den ene mener noe, den andre noe annet. En av dem går kanskje i forsvar for noe, eller kritiserer noe. Uansett mener den det den sier. Så kommer det. “Det finnes viktigere ting å bry seg om”. Oversatt: “Det du sier er noe tull, så hysj med deg og gå og lek ute i sola”.

“Det finnes viktigere ting” er det som kommer når du går tom for argumenter, og ikke vil innrømme at du kan ta feil. “Det finnes viktigere ting” er det som kommer når du ikke har mer å si, men vil virke smart og verdensvant.

“Det finnes viktigere ting”, men det meste starter i det små. Med de mindre viktige tingene. Med noen som stopper opp og sier “hei, skal vi ha det sånn her?” eller “dette er ikke ok”. Kanskje har denne noen rett, kanskje har den feil, men “noen” setter i gang en diskusjon. Fordi noen mener at denne tingen er viktig nok til å snakke om. Til å tenke over. Til å bry seg om.

Vi fnyser av “ilandsproblemer” og ber folk heller rette oppmerksomheten mot de viktigere tingene som skjer der ute i verden. Tilsynelatende uten å forstå at det er mulig å holde to tanker i hodet samtidig. Å bruke energi på A betyr ikke at B ikke får oppmerksomhet.

The neat part is how everyone reading this will assume it's a judgment on someone else.

SMBC har ofte gode poenger. Sjekk ut resten av serien på smbc-comics.com

At A får lov til å snakke høyt som sin mening akkurat nå, betyr ikke at B må holde kjeft for alltid. Det er lov til å kritisere noen uten å gjøre de til dødelige fiender. Det er lov å være enig i én sak og totalt uenig i en annen. Det er lov å ikke demonisere de du er uenig med.

Nå om dagen er det mange som mener. De som mener kommer ofte på trykk, og får hauger av kommentarer av typen “men hva med” og “det finnes vel viktigere ting” og andre utsagn som viser at avsender ikke nødvendigvis har lest teksten som er skrevet.

Istedenfor å lese gjennom det som står, bryr vi oss med det som ikke står. Vi ser for bokstavelig på eksempler som er satt på spissen nettopp for å kunne si mye på liten plass. Vi later som om den som skriver umulig kan ha tenkt over helt åpenbare ting. Hva med denne ene stråmannen som ikke har det som de du peker på i eksempelet?

Og dessuten finnes det vel viktigere ting?

“Det finnes viktigere ting” er en flott måte å avfeie noen på. Det krever fint lite energi fra deg, og den andre blir stående og måtte bevise at det den sier er viktig, og er verdt pikslene det tar opp på skjermen. For å virke enda mer kul og laidback kan du kontre argumentene som kommer med “så sur du er, da” og “Herregud, ikke vær så krenka’a!”

Som vi alle vet, er folk mindre verdt å høre på når de er “sure” og “krenka”. Vi trenger ikke en gang finne ut hva de er sure og krenka for. Det finnes tross alt viktigere ting.

Enda viktigere enn alt du tenker på. Det finnes tross alt de som har det verre.

Men du, da? Hadde du virkelig ikke noe viktigere å gjøre enn å lese denne bloggposten?

2 kommentarer til “«Det finnes viktigere ting…»”

  1. Godt vi er fler som kan ha flere tanker i hodet på en gang og vet at tanken på en ting ikke nødvendigvis tar bort tanken på noe annet Nadia ☺️👏🏻

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.