smallworldstilling2015-FB-07Hos oss i Smallworld søker vi etter en ny programmerer/utvikler/konsulent. Det gjør at vi får inn flere søknader og/eller CVer av varierende kvalitet, som igjen skaffer en haug interessante diskusjoner. Etter å ha hatt stillingen ute et par uker er det noen betraktninger jeg har gjort meg. Litt basert på hva jeg leser fra folk, litt basert på hva kollegaer har å si om det de leser.

Jeg kan ikke si helt sikkert hva som skal til for at akkurat du skal få drømmejobben din, men jeg har noen tips om hva som vil gjøre det mer sannsynlig for at du kommer forbi meg for å få den. Og vil du høre en liten hemmelighet? Jeg er på laget ditt. Jeg vil at søknaden din skal være bra. Jeg vil se at du er en jeg kommer til å kjempe for at får det intervjuet. Jeg kommer til å sitte her og heie på deg. Det er ihvertfall det jeg har lyst til å gjøre. Jeg trenger bare bittelitt hjelp fra deg!

Mine betrakninger om hva jeg liker å se i en søknad

Og sånn ellers kan jeg avsløre at det er flere gutter med bachelor som søker på en stilling som ber om folk med master enn jenter. Det er generelt flere gutter som søker på stillingen vi har ute nå, men selv når vi justerer prosentmessig er guttene litt tøffere.

Én ting kan jeg si ganske klart. Jeg var bekymret for at det skulle være mye drit som kom inn, men jeg har blitt positivt overrasket. Det finnes flere som kommer med bra skrevne søknadsbrev med gode, informative CVer. Ikke alle er gode kandidater hos oss, men det er større sjanse for at jeg ser om du er kvalifisert om jeg kan skumme gjennom enkelt.

Nå er dette en veldig subjektiv liste, men det er ihvertfall noen tanker jeg har gjort meg opp av å lese gjennom X antall søknader med eller uten faktisk brev og CV. Jeg har en liten haug eksempler på folk som har gått rett i bøtta, men jeg tror kanskje jeg skal la være å si ting som kan identifisere folk. Jeg kan ihvertfall si at det finnes mye rart der ute.

Men viktigst av alt: Har du lyst på jobben, så søk.

Ikke vær redd for å drite deg ut. Den verste søknaden er ingen søknad. Tror du at du er kvalifisert trenger jeg ikke mer enn et par setninger som sier hvorfor. Jeg bare trenger å høre deg si at du har gjort ting du mener er nyttig for oss. Jeg trenger å se en CV som viser at du har gjort noe som er relevant.

Den som sitter og leser gjennom søknaden din er ikke skummel. Jeg prøver ihvertfall å ikke være det. Jeg tar meg i å heie på deg. Ihvertfall om du har en oversiktlig CV og et enkelt brev. Det er jeg som leser søknaden min, og jeg er på ditt lag. Få meg til å forstå hvorfor du er bra nok til å komme på intervju, så tar jeg over jobben med å få deg dit. Ihvertfall om du er en av de beste. Om du leser gjennom en stillingsannonse og tenker «jess! Dette er meg!» så tenk deg at det sitter en som meg på andre siden, som bare venter på å få høre deg fortelle hvorfor dette er deg. Jeg venter på å få høre om at dette er ganske deg, men… Jeg venter på å få høre fra deg.

Og bare fordi jeg kan: du kan lese om den ledige jobben hos Smallworld her. Du søker ved å skrive et søknadsbrev og legge ved en CV og sende oss på mail. Adressa står i stillingsannonsen.

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.