Jordbær i taco? Nam!

  • av

Vi har blitt veldig glade i guacamole hjemme. Spesielt etter vi oppdaget guacamole-oppskriften til Wahaca i England. Nå ser jeg ikke oppskriften ute på nett, men vi fant den i kokeboka de har gitt ut. Den anbefales forøvrig om du liker mat med en del smak, og særlig med en Mexikansk vri.

Aaaaanyways, vi holdt på med guacamole. Avokadoene lå klare på benken, jeg hadde kuttet opp og forberedt nesten alt unntatt selve avokadoen og alt var klart til å bli blandet sammen, så stoppet alt opp. Av de to avokadoene vi hadde, var den ene brun og dårlig, mens den andre for hard til å brukes til noe annet enn et slagvåpen. Bummer. Jeg fikk idéen om å bruke flere tomater og heller lage en tomatsalat før jeg oppdaget jordbærene Øyvind hadde kjøpt. «Vi skal ikke prøve å bruke noen jordbær oppi dette, da?» spurte jeg Øyvind. Jeg hadde tross alt hørt noe om at jordbær kunne funke til meksikansk mat, og spesielt i kombinasjon med lime. Lime har vi dessuten mer enn nok av. Også anbefaler kokeboka oss å eksperimentere med diverse frukt i guacamolen. Jeg tror ikke de mener at man skal bytte ut avokadoen, men man tager hva man haver.

Slik ble resultatet seende ut.

Slik ble resultatet seende ut.

Ingredienser

  • 1,5 små sjallotløker (evt en i normal/litt stor størrelse)
  • en halv feddløs hvitløk. Evt et stort hvitløksfedd
  • Noen cherrytomater (tror vi brukte 8-10 her). Rensk ut frøene/det våte
  • En rød chili
  • Saften av 1 lime
  • Noen jordbær (tror vi brukte 5-6 store ihvertfall)
  • Litt salt
  • Litt pepper
  • Litt sukker

Hva vi gjorde

Oppskriften til Wahaca skal ha deg til å mose litt greier, så jeg begynte der.

Ta hvitløken, 2/3 av sjallottløken, og halve chilien i en morter el. Mos til du har fått ut det du kan av saft og du har en passe saftig røre. Ha over i bollen du har tenkt å ha salaten i. Evt vær smart nok i første omgang til å bare mose greiene i bollen du skal servere i først som sist.

Kutt opp tomatene, resten av sjallottløken, chilien og jordbærene og bland godt sammen med mosen.

Ha over limesaften, smaksett med salt, pepper og sukker. (Sukkeret jevner ut noe av løksmaken dersom det blir mye, dessuten er det greit å søte ting som er såpass surt som dette.) Du kan evt prøve å bytte ut sukkeret med honning.

I quacamole pleier jeg som regel å rive opp litt fersk koriander som jeg blander inn, men det hadde jeg ikke denne gangen. Jeg tror det ville smakt godt i denne blandingen. Ellers er det bare å sløyfe og stappe i hva enn du synes høres godt ut, tenker jeg.

Serveres til

Vi hadde dette til taco (i pitabrød, fordi sånn er vi). Det funket som en drøm. Jeg tror også dette vil funke fint til grillmat, laks og som en egen greie. Eller egentlig til ca hva du vil.

Jeg blandet inn en del rømme sammen med laken og restene og spiste som dessert, som også ble helt konge. Normale folk ville kanskje brukt yoghurt, men jeg hadde en halv boks rømme stående rett foran meg på bordet, og yoghurt måtte jeg tross alt til butikken for å skaffe.

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.