svg loader

Det er mange ting jeg kan. Fashion er ikke nødvendigvis en av dem. Altså, jeg liker klær. De gjør at jeg ikke er naken, de holder meg varme, og de lar meg vise hvem jeg er. Den siste går inn i fashion-boksen, men ikke nødvendigvis sånn folk tenker fashion.

Mote og moteshow har alltid vært en sær greie for meg. På videregående kledde jeg meg for det meste i sort, som var veldig greit. Alt funket til alt, lissom. Da jeg studerte i UK hadde stilen utviklet seg til å bli litt mer fargerik, men jeg gikk på et kunstuniversitet, så jeg kom unna med det meste. Jeg kom så unna det meste at jeg, på en tur til biblioteket, ble spurt om jeg kunne være catwalkmodell i et fundraising-event. “Kan du gå?” spurte de. “Joa,” tenkte jeg. “Jeg har to bein og klarer å la være å snuble for ofte.”

Et par dager etter sto jeg i et syrom med en haug mennesker rundt meg som tok mål og styret rundt omkring for å planlegge hva som skulle skje uka etter. Showet kom og gikk, jeg ble spurt om jeg kunne stille på enda et. Også et til etter der, så enda et til. Og litt forskjellige andre greier. Det viste seg at “kan du gå?” betød”klarer du å bruke høye hæler uten å se ut som bambi på isen eller som om du har 3 i promille?” – noe jeg tydeligvis klarte ganske greit.

Bilder tatt fra tre forskjellige show. Jeg husker dessverre ikke navnene på designerne eller fotografene (dvs, de tre nederste kan du se på vannmerket), men jeg mener å huske at alle designerne er tidligere medstudenter. De to øverst til venstre er fra et veldedighetsarrangement, der en del av poenget var at de ikke kunne noe fra før av. I tillegg til at de kun kunne bruke ting de fant i bruktbutikker (/charity shops) i løpet av et par timer på en lørdag. Dette viser uansett mest en del av det rare folk har fått meg til å gå i.

Bilder tatt fra tre forskjellige show. Jeg husker dessverre ikke navnene på designerne eller fotografene. Jeg har hatt på meg mye rart for underholdningens del, merker jeg.

Nå ble ikke jeg plukket ut fordi det var noe spesielt pent eller noe med meg. Jeg gikk på en skole med studier for fashion og for arts & events management. Moteshow og andre ting med behov for modeller var ganske vanlig, og man var avhengig av nok mennesker som kunne til enhver tid. Jeg ble plukket ut fordi jeg var i ca riktig høyde, ca riktig størrelse og hadde hår med lengde nok til at man kunne få det til å se stilig nok ut. Jeg hadde et utseende som gjorde at man kunne få klærne jeg hadde på meg til å synes, ikke nødvendigvis meg som person. Det viste seg også at jeg hadde en viss evne til å klare å tilpasse “attitude” ganske bra etter antrekket. Det er igrunn ikke verst å late som om man er noen andre.

Men så kommer vi tilbake til motedelen. Det å ha vært på en catwalk, foran kamera og vært en del av noe innenfor moteverdenen betyr ikke at du kan mote. På sånne ting er det alltid noen andre som plukker ut hva du skal ha på deg, hvordan sminken og håret skal ligge, og som forteller deg hvordan du skal posere når du står foran menneskene og kameraene. Mange av de andre modellene hadde god peiling på mote utenfor garderoben, mens jeg egentlig bare fløt. Jeg aner jo ikke?

Så kommer vi til Nadia anno 2014. Nadia v2.7 nærmer seg release av Nadia v2.8 og innser at hun trenger en garderobe som får henne til å se litt seriøs ut. Ikke kjedelig, men med litt mer nøytrale basisklær enn tyllskjørt og supernerdete t-skjorter.

Derfor har jeg begynt på et nytt prosjekt. Hvordan få Nadia til å se mer profesjonell/businesswoman ut, uten å ta bort nerden? Hvor finner jeg riktige klær? God inspirasjon? Hvem kan jeg se til?

Noe har jeg klart. Mye av klærne og smykkene jeg har skaffet som får meg litt på vei har jeg også blitt spurt om hvordan jeg har fått tak i. Jeg har fortsatt en lang vei å gå. Et stormtrooperskjørt og en imponerende samling strømpebukser gjør liksom ikke susen.

Etter å ha brukt en halv evighet på å finne nerdefashionblogger uten å lykkes (det meste der ute handler om cosplay. Ikke helt det samme), har jeg bestemt meg for at jeg får gjøre min del. Det kommer med andre ord til å bli litt fashion i tillegg til alt annet jeg kommer med på denne bloggen.

Hvem vet – kanskje dette gjør at jeg får flere tips?

Nadia

Nadia er en kommunikatør av yrke, en grafisk designer av utdanning, en del forskjellig innen roller derby og alt mulig annet rart på fritida, og hun mener mye om mangt. Også er hun fra Internett.

%d bloggere liker dette: