Vi lager ikke alltid frokost her i Labyrinten…

[vc_row][vc_column][vc_column_text]…men når vi nå en gang gjør det, er den så utrolig god at vi(jeg) bare må skryte.

Det dere ser her er eggerøre med purreløk og mozarella og bacon (laged av ninjaen, noms), en hybrid mellom arme riddere og osteruller, sammen med bakte bittesmå poteter og tomater inspirert av disse.

Og hvor kommer idèen fra? Pinterest. Og folk som pinner mat som ser altfor god ut.

Hvordan ble alt laget?

Eggerøre

Eggerøra vi lager her i huset er veldig basic og enkel å justere. Det som uansett er med er ca like mange spiseskjeer fløte som vi har i antall egg, pluss litt salt. Denne gangen hadde vi oppi purreløk og mozzarella på gefühlen i tillegg.

Bacon

Dette håper jeg virkelig ingen egentlig trenger oppskrift på. Bare sørg for at den er stekt ca nok, og om du steker bacon først hjelper det om du har et lite ildfast fat eller noe annet du kan sette på en ledig plate, så de holder seg varme. M-m-m. Ja, også er det veldig godt å steke andre ting i baconfettet, derfor pleier vi som regel å steke bacon først. Gotta love moar baconz.

Bakte mikropoteter

Enda en improvisasjonssak fra meg. Jeg fant noen bittesmå poteter på meny, og tenkte at de passer sikkert fint til frokost. Etter å ha vasket potetene fyllte jeg et stekefat med litt forskjellige oljer, til hele bunnen er dekket. Her brukte jeg både olivenolje med hvitløk (som forresten er kjempegodt å mikse selv, og en kjempefin måte å få hvitløken til å holde! Bare spør Christoph hos Innifristelse!), avokadoolje med pepper, vanlig olivenolje og noe matolje. Og en god dæsj med salt. Om jeg regner sammen tida potetene sto alene og tida potetene sto med tomatene, vil jeg tro de sto i en 20-30 minutter, men de kunne fint stått både kortere og lengre. Gode var de uansett.

Bakte tomater

Som sagt, basert på disse. Men i dag var en helligdag, og jeg har ikke kjøleskapet fullt av oster. Eller, jeg har ganske mange typer forskjellige oster i kjøleskapet, men ingen av dem er parmesan eller provolone. Fersk basilikum har jeg på tube, men jeg har ikke fersk oregano

Min variant ble dermed som følger: tomater med basilikum, litt salt og en fin klatt med mozarella på toppen. Jeg glemte pepperet, men det gjorde ingenting. Jeg la de halve tomatene med alt sammen oppå i samme bakefat som potetene, så fikk de også dra nytte av oljeblandingen jeg egentlig ble ganske fornøyd med.

Rullende, arme osteriddere

Disse var mye enklere enn jeg først trodde. Her brukte jeg denne oppskriften som basis. Pga formen er sandwichbrød/loff (her i huset gikk det i loff) det enkleste å lage disse ut fra. Du kan gjerne prøve å lage denne med hjemmelagd brød, men vi er ikke nødvendigvis så fine på det her i huset.

Jeg skar skorpene av loffeskivene, kjevlet dem tynne og hadde på en skive cheddar på hver før jeg rullet de stramt sammen, før jeg begynte på arme ridder-ifiseringen.

I går prøvde jeg å lage marengs, et prosjekt med varierende hell. De så ganske mishandlede ut, men de smakte kjempegodt. En gang skal jeg klare å lage de så de ser  like gode ut som de smaker og.

Uansett, i marengs trenger man eggehvitter, og jeg er ikke fan av å kaste ting, så plommene ble spart på og blandet med en skvett melk, litt kanel og litt sukker til frokosten i dag.

Osterullene ble rullet i arme ridder-blandingen, så de fikk skikkelig trukket til seg alt det gode, før de ble stekt i en panne med godt med olje i. Med skjøten ned først, selvfølgelig, så den ikke gikk opp.

Og hei, plutselig sitter du der med masse mat og god grunn til å være tilfreds. Se DET kan vi kalle påskefrokost.

Og forresten, det jeg ikke har nevnt enda som du finner i bildet er en drøy rømmeklatt (omnomnom) og en grei dæsj med Jack Daniels Honningsennep.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

2 kommentarer til “Vi lager ikke alltid frokost her i Labyrinten…”

    1. Det var skikkelig awesome! Skal definitivt prøves igjen! Ser for meg at det kan bli skikkelig godt om man eksperimenterer litt med fyllet og. Teste ut forskjellige oster og litt urter og kanskje en god ketchup. Omnomnomnom!

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.