Curiosity ble lei av å drepe katter og dro til Mars

For de som ikke helt har fått det med seg, har det skjedd en ganske (veldig) utrolig ting i dag. En liten robot med seks hjul og flere kameraer +++ landet, helt trygt og fint på Mars ca 7.30 norsk tid. Vi har bilder. Fra Mars. Noen har klart å programmere og sette sammen robot og utstyret som fikk fraktet den hel og trygg hele veien fra jorden til Mars. Bildet over er et av de første NASAs Curiosity Rover sendte tilbake til jorda, mottatt minutter etter den landet. Sendt fra Mars. Den tvitrer også, bare se:

[blackbirdpie url=»https://twitter.com/MarsCuriosity/status/232348380431544320″]

Vidunderet kostet ca 2,5 milliarder amerikanske dollar. Mindre enn OL, altså. Og ca en tredel av potetgullforbruket pr år blant USAs befolkning, ifølge en eller annen på twitter. Prislappen er med andre ord sånn passe OK.

Nå gjelder det bare å følge med på utviklingen fremover. I løpet av uka kommer flere av kameraene dens til å bli aktivert, og den kommer til å begynne med søket etter tegn til liv på Mars, være seg tidligere liv eller liv som fortsatt eksisterer. Snart-ish vet vi med andre ord om marsboere er et faktum eller eventyr.

For de som ikke så pressekonferansen (de aller fleste, tenker jeg) og/eller ikke skjønner hvorfor dette er en stor greie, anbefaler jeg denne videoen:

For å si det med en status fra parodikontoen Curoisity Rover:

[blackbirdpie url=»https://twitter.com/MarsCuroisity/status/232366846857322496″]

I’ll reach the sky, one day, with you.

Edit: Her er det første bildet Curiosity har tatt uten støvfilter. ER IKKE DETTE HELT VILLT?

Begge bildene tilhører selvfølgelig NASA. Flere finner du her.

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.