Bryllupsbonanza

Folk som kjenner meg på nett kjenner ofte også ei god venninne av meg, Oda Rygh. For flere år siden fant hun Mannen i sitt liv, og veldig snart skal de gifte seg. Istedenfor å kjøpe invitasjoner på bokhandelen som de kunne fylle ut og sende ut i en fei, fikk de meg til å lage invitasjonene. Og jeg har kost meg.

Vi snakker om et par som er litt utenfor normalen, og som gjør livet litt rikere på grunn av det. Et sånt par der jeg ikke ville vært veldig overrasket om noen en dag skulle finne på å kjøpe rettighetene til filmen om dem. Rett og slett fordi livet aldri blir kjedelig rundt disse.

Et par som disse fortjener det beste jeg kunne finne på. So, without further ado, her har du elementene i invitasjonen.

Så, designprosess, det er det lenge jeg har snakket om.

I rekkefølgen elementene har kommet sammen:

Selve kortet

Fremsiden består av en illustrasjon (pixel art) bestående av Oda som brud, James som brudgom (i kilt, han er tross alt skotte) med Cthulhu som vigsler. For anledningen er Cthulhu pyntet med en rosa sløyfe.

I tillegg er det tekst-elementer i en font som blir ansett for å være verdens minste. Den er veldig økonomisk på pikslene, og er laget av Anders de Flon og bærer navnet «3×3«. Garantert fordi hver bokstav er innenfor et rutenett på 3×3 piksler. Helt perfekt for gamerestetikken jeg var på utkikk etter for deler av invitasjonen.

«Are you sure you want to continue? Y/N» minner meg litt om gamle dager med spillene mine fra barndommen, og ser ut til å være et passende uttrykk når det kommer til bryllup, eller hva?

I tillegg er det et ganske piksellert venn-diagram med bokstavene J og O i hver sin sirkel og et hjerte i det overlappede feltet. Mest fordi dette er et ganske nerdete par og statistikk er konge. Dessuten hadde jeg lyst til å lage et venndiagram.

Baksiden av kortet var et lite problem. Hvordan sørge for at det er nok kort til hvert språk i et bryllup der brudeparet har hvert sitt morsmål og en del av gjestene kun kan et av språkene?

Fonten var enkel å velge. Snob har en elegant kvalitet. Den er passe til bryllup og passe enkel samtidig. Etter å ha valgt fonten gjaldt det å få satt opp teksten skikkelig. Løsningen på tospråksproblemet ble å legge inn begge språkene på invitasjonen. Ett språk på hver del av siden. Dette gjorde prosessen i å designe heftet med generell info om bryllupet enklere.

Infohefte

Det er grenser for hvor mye info du får plass til i et kort, så da måtte en annen løsning til. Jeg fant litt transparente A4-ark med en slags perlemorshimmer som fikk en fin, delikat kvalitet som passer bra til bryllupstemaet.

Arket er brettet sammen to ganger, så det danner et hefte i ca størrelse A6. Heftet har monogrammet/venndiagrammet i stort på forsiden og hodet til Cthulhu på baksiden. Disse skinner litt igjennom til innsiden, der du finner et språk på hver sin side. Til blokktekst inni heftet er det brukt Helvetica Neue fordi jeg ikke blir lei den fonten og fordi den er mer lesbar enn Snob. Vi er oppe i tre fonter, med andre ord, men det er også alt.

Konvolutt

Innen nå har jeg innsett at dette ikke er rent invitasjonsdesign. Jeg har for lengst begynt å se bryllupet som en endagsbedrift med et eget grafisk uttrykk. Å la konvoluttene være standard med enklest mulig adressering blir bare teit.

Konvoluttene er i tykt papir med silkepapir på innsiden. For å beholde uttrykket fra elementene på innsiden er fontene beholdt, med venndiagrammet nederst i høyre hjørnet på konvolutten. Navnet på mottakeren er skrevet i Snob, men Snob er ikke en font som leses noe særlig bra av maskinene til postvesenet, så her er Helvetica tatt i bruk isteden (selv om Arial leses bedre av disse, men det betyr fontbytte, og det betyr fontbytte til Arial).

Som en siste bit for å sette kronen på verket har jeg brukt svart lakk og et stempel med hjertepreg for å forsegle konvoluttene. Voilà, akkurat passe eksklusivt og dekadent, men fortsatt ikke grensesprengende for budsjettet.

Så, der har du det.

Selve kortet er forresten trykt av moo.co.uk (referral-link), som fikk filene på en mandag, sa til meg at det skulle komme ca midten av uka etterpå, mens pakken kom fredag samme uke. Også er det alltid kvalitet å få. Definitivt anbefalt. Det er en grunn til at jeg stadig bruker dem til det jeg kan. Om du bruker denne linken, får du 10% avslag på ordren din derfra, og jeg får litt penger som takk (som definitivt kommer til å bli brukt på mer sprell derfra)

8 kommentarer til “Bryllupsbonanza”

    1. Tusen takk!

      Har brukt mye tid på å få idèen klar, men når den først begynte å vise seg, gikk det merkelig fort. Sånn det gjerne gjør. Men så er det så gøy å designe for folk som stoler på deg og som er så bra og, da. Virkelig.

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.