Ting man gjerne helst unngår

  • av

Denne er til dere som trodde posten min om å komme trygt hjem fra byen handlet om voldtekter.

Tro det eller ei, men det er ikke en skummel mørkemann bak ethvert hjørne som venter på at du skal komme forbi full, lettkledd og alene så han kan gjøre akkurat hva han vil med deg. Det er mulig halvparanoide mennesker prøver å overbevise deg om det, men sannheten er at det ikke stemmer. Det som derimot stemmer, er at det kan være noen hvor som helst. Om du virkelig vil være sikker, bør du finne opp en måte der du kan låse deg inni en supersikker boks uten å dø av sult eller tørst. Eller du kan lære deg selv at det mest sannsynlig ikke skjer noe, og at om det skjer er det ikke din feil, og det er definitivt en smart ting å komme i kontakt med politiet fortest mulig, sånn at du får mest mulig bak deg fortest mulig. Det hender at vonde ting skjer, og med mindre du aktivt går inn for det, er det ingen som har noe med å si at det er din «feil» eller at du «burde gjort ting annerledes». Seriøst, kvinne, om du går stikkveien forbi Blå på tur hjem til løkka hver helg i et år før du blir voldtatt av noen som surrer rundt ved Akerselva – hvordan skulle du kunne vite at veien er utrygg? Den har vært trygg alle de andre gangene du har gått der, ikke sant?

Så, på de tre årene jeg har vært fest-aktiv i Oslo og gått hjem, kan jeg helt ærlig si at dette er det verste som har skjedd:

Halloween dagen derpå

Bildet er tatt dagen derpå etter Halloween i fjor. Årsaken er et ublidt møte med gruset asfalt forårsaket av et par skyhøye stiletter og en lommebok som påsto den ikke hadde råd til/gadd drosje hjem. Strømpene måtte kastes, det tok noen dager å få ut alle grusrestene, og det største av dem fikk en lettere ufin infeksjon.

Det eneste jeg gjorde riktig den kvelden, var å ha med god og varm jakke og å ikke gå hjem alene. Det var veldig greit å ha med meg et par kompiser som kunne støtte meg resten av veien, kan du tro.

Ja, du kan bli overfalt, ja det finnes idioter der ute som kun er ute etter å forårsake faenskap. Men fakta er at hver eneste kveld står du i større fare for sinte skrubbsår og andre fylleskader enn en tur på voldektsmottaket etter en tur på byen i Oslo.

Og for de som lurer: Ja, de holder fortsatt på å gro skikkelig. Og nei, det finnes ikke bilde av dem fra kvelden før, det har du ikke lyst til å se heller. Men kostymet mitt var smashing.

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.