Tegneseriesøndag

  • av
Freakangels

[vc_row][vc_column][vc_column_text]En av hobbyene mine som jeg ikke snakker så mye om, uvisst av hvilken grunn, er tegneserier. Jeg har en hylle som tror den er passelig full av dem, men et hode som stadig vil ha mer.

Og nei, jeg snakker ikke om sånne tegneserier for barn, som Donald Duck og Ole Brumm. Jeg liker de og, men tegneseriene i hylla mi er mer av en sånn art at de blir kalt grafiske noveller. Det er stripeserier som Nemi og Tommy Og Tigern og det er serier med litt mer alvorlige og voksne temaer som Sandman og V for Vendetta. De som gjelder for de fleste er at de står på engelsk i hylla mi.

Det jeg tenkte jeg skulle dra fram nå, er en serie der siste bok nylig har kommet ut:

FreakangelsFreakangels

Det er totalt seks bøker skrevet av Warren Ellis og illustrert av Paul Duffield om tolv barn som ble født på samme tidspunkt, og som har noen ekstraordinære evner. Når vi kommer inn i historien er de 23 år gamle, og for seks år siden forårsaket de en apokalyptisk katastrofe, og historien tar for seg hvordan det går med dem etterpå, der de prøver å passe på en liten del av London.

Her var det illustrasjonene som solgte meg. Jeg var forelsket fra første gang jeg plukket opp første bok.

Det er noe med de klare linjene og flytende fargene, og komposisjonene og hvordan det hele flyter sammen. Og hvor naturlig illustrasjonene og historien samler seg.

Warren Ellis er en forfatter jeg fikk øynene opp for takket være Transmetropolitan, som jo også er en tegneserie vel verdt å få med seg, så at Freakangels også skulle være en god leseopplevelse er ikke akkurat en overraskelse.

For meg var denne tegneserien god nok til at jeg kjøpte bøkene. Først de som hadde kommet ut før jeg rakk å snuble over serien, så hver bok etter hvert som de kom. Og alle har jeg frydet meg over.

For min del er den en klar match. Litt steampunk, masse lilla, litt apokalypse, litt intriger, litt forvirrede intensjoner og en rekke karakterer som spiller godt opp mot hverandre. Akkurat passelig alvorlig og akkurat passe lett for når du vil slappe av med fine bilder og godt lesestoff.

Om du først får høre om serien nå, kan jeg glede deg med at den også finnes gratis ute på nett i sin fulle prakt. Du får riktignok ikke de fine, glansede sidene, men du får lest hele historien, kapittel for kapittel i den nå avsluttede nettegneserien som kom ut kapittelvis hver fredag til historien var ferdigfortalt.

Klikk her for å lese Freakangels fra begynnelsen.

Og nå, som jeg har lest ferdig siste bok har jeg en sånn underlig tomhet igjen. Hva nå? Det er en ledig plass i tegneseriekapasiteten min, hva skal jeg begynne å spare på nå?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.