Pass deg for Varelgen!

  • av
Shiras Moose - Grand Teton National Park
Creative Commons License photo credit: Al_HikesAZ

Greit, det er fredag og ikke onsdag, men Dagbladets nylige avsløringer må frem for dagen. Det er fullmåne i dag, og da kan ikke dette vente til onsdag.

Tidligere har jeg trodd at det kun har vært Klatreelgen man må passe seg for i skogen, men nå viser det seg altså at Elgen i seg selv er farligst ved fullmåne. Denne koselige, litt dumt utseende brumlebassen, som beveger seg så grasiøst over jordene. Elgar, om du vil. Han er en flott kar, det skal han ha.

Den nevnte Klatreelgen er lett å forholde seg til. Det er en historie man forteller rundt leirbålet i skogen for å skremme hverandre om en elg som er så sprek at han kan klatre opp i trær. Og du må virkelig passe opp når du går i skogen, for han slipper seg ned på deg med militær presisjon. Disse er greie å holde seg unna. Unngå å gå under trær. Om du må gjennom skog, se opp. De er ikke veldig gode til å gjemme seg, og spesielt ikke nå på vinterstid.

Varelger, derimot, disse vet man aldri helt med. Og det er jo klart at når vi lever i et land der vi har såpass lav ulvebestand, må vi ha andre monstre i skogen å være redde for. Her er jo elgen en kjempekandidat. Har du noensinne sett en sinna elg? Nei? Det skal du være glad for.

Varulv kjenner de fleste til. En mann som i sin tid har fått en forbannelse over seg eller liknende, som gjør at han blir til ulv ved fullmåne. Og når menn blir ulver, blir de ikke sånne søte, hundeliknende vesen som jakter for å få i seg næring. Neida, disse blir morderiske beist. Kanskje det er dette som skjer med alle elgpåkjørslene rundt fullmåne? Dagbladet snakker om elgforflytting i disse periodene, men hva om dette egentlig er stakkars menneskesjeler som må leve med en forbannelse og heller løper på bilene av ren desperasjon for å bli fri fra den tragiske skjebnen?

Har du tenkt på det?

Oppdatert: Det er snakk om folk som vil jakte elg med pil og bue nå… Sølvpiler da, eller?

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.