Tilfeldige torsdagsmøter

Det er torsdag kveld, og jeg er på vei hjem fra en øl ute med koselige folk. På tur over Akerselva opplever jeg dette:

» Unnskyld? Vet du hvem Dionne Warwick er?»

Jeg ser litt rart på fyren, som sakte beveger seg mot meg og effektivt sperrer det tynne fortauet jeg går på, så jeg må ut i veien om jeg skal forbi han. «Ja», svarer jeg kort, uten å stoppe.

«Vet du om hun er død?»

«Ehh?» plopper ut av munnen min mens jeg lurer på hva i alle dager slags fyr jeg har støtt på. Han ser ikke farlig ut, er ganske glad i tonefallet og virker hellet litt … tja, hva skal jeg si? Han er vel ikke akkurat den skarpeste skjea i skuffen.

Han kommer med samme regla på et par dameartister til før han spør meg om jeg vet om Marilyn Monroe er død.

«Ja», svarer jeg, «hun er definitivt død».

«Vet du når hun døde?»

Jeg vet det er lenge siden, men helt ærlig er ikke årstallene for død på kjendiser (eller familie og venner, for den saks skyld) noe jeg går rundt og husker på.

«Hun døde i to-ogseksti, og jeg er født i to-ogåtti og bor i omsorgsbolig på Hauketo» (aha, det forklarer kanskje den første antagelsen min litt mer nøyaktig?) Han spør videre om jeg vet hvem et kvinnemenneske med et navn jeg aldri har hørt før er, og jeg må bare beklage det og. Han begynner på en historie om hvor damen kommer fra og at hun er ansatt for å lage mat til han, og han fortsetter med noe som høres mistenkelig ut som begynnelsen på en livshistorie. Klokken nærmer seg 11 på kvelden, og jeg er ivrig etter å komme hjem, så jeg avbryter han før han kommer skikkelig i gang.

«Åh, beklager, har du en avtale du må rekke?»

«Ehh, ja, noe sånt. Jeg bare må løpe»

«Ok, men du? Vet du hvem Agnetha Fältskog er?»

Tilbake til navn jeg kjenner, ja. Jeg nikker bekreftende og sier at «jada, hun vet jeg hvem er».

«Vet du om hun er i live fortsatt?»

«Så vidt jeg vet lever hun i beste velgående, ja» svarer jeg mens jeg setter opp tempoet for å komme meg hjem fort.

Det her er helt ærlig den særeste opplevelsen jeg har hatt i løpet av mine to år i Oslo. Jeg har enda ikke (bank i bordet) opplevd noe truende på mine turer hjem om kvelden. Han her kunne sikkert vært ganske truende, og jeg har sett nok Criminal Minds til å vite at man ikke bør stole for mye på noen, men det var ikke helt riktig å bare begynne å løpe med en gang heller.

Jeg er litt nysgjerrig på denne fyren. Hva gjorde han på Grünerløkka? Hvor var han på vei? Hva var bakhistorien for disse spørsmålene? Samme hvem han er håper jeg han kom seg dit han skulle i et stykke.

7 kommentarer til “Tilfeldige torsdagsmøter”

  1. @Elin, Det kan godt hende. Jeg har ikke nok kunnskaper om Aspberger eller andre liknende greier til å si noe helt for sikkert, men jeg hadde ikke blitt veldig overrasket om det var sant.

   1. @Nadia: Det slo meg, siden jeg leste The Curious Incident with the Dog in the Night-Time i sommer. Det var noe likt, på en måte… Men jeg er heller ingen ekspert.

    1. @Elin, Nei, du sier noe der. Tror ikke gutten i The Curious Incident… hadde sett meg rett inn i øynene, da, men er vel ikke alle som unnviker heller? Det var noe i tonefallet som gjorde at det virket som om han bare hadde veldig trang til å dele denne informasjonen. Litt som når stesønnen min på 6 skal forklare meg ting og vise meg hvordan ditt og datt funker.

   2. Hei. Jeg kom tilfeldigvis over ditt innlegg, for jeg var nysgjerrig på om andre hadde møtt på denne mannen, og søkte på google. Denne fyren har jeg møtt på flere ganger. Alle gangene har vært i Majorstuakrysset. Han begynner alltid med «Unnskyld? Vet du hvem Dionne Warwick er?” Svarer man ja fortsetter han med: «Vet du om hun lever?»
    En dame på jobben min fortalte meg her om dagen at hun hadde møtt den samme mannen, og han spurte om hun visste hvem Dionne Warwick er og om hun lever. Hun møtte han på Grünerløkka.

    1. Merkelig fyr det der… Jeg møtte han rett rundt hjørnet fra blå, men har sett han i krysset utenfor Byporten seinere midt inni en lignende samtale. Lurer på hva som egentlig er greia med han, igrunn?

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.