Latsabb!

#55 ...
Creative Commons License photo credit: ☻mrhappy☻

Internett er så greit, er det ikke? All informasjonen i verden ligger i fingertuppene våre. Det er bare å åpne google, så finner du ut av hva det skulle være. Og om du ikke finner ut av det der, finnes det alltids noen på twitter, facebook, eller et av de tusen andre sosiale nettstedene du har registrert deg på.

Hva trenger vi vel leksikon for når vi har wikipedia? Hva trenger vi ordbøker for når vi har google translate? Hva trenger vi logisk tenking til når det finnes så mange smartinger på twitter?

Sorry, ass, men vi begynner å bli late. Folk spør forumer om hvordan de kan finne ut om garantien på elektronikken dems har gått ut når de strengt tatt bare kan ta en tur til salgsstedet (i enkelte tilfeller er «ta en tur» tilogmed=»sjekke websidene»). Folk spør twitter om medisinske råd (hint: ting du ville gått til legen med før, kan du fortsatt gå til legen med).

Alle disse stedene på internett der vi spør andre mennesker om ting er fantastiske. Mengden med kunnskap som finnes der ute, vandrende rundt, er helt utrolig. Så hvorfor bruker vi den til banale ting? Hvorfor spør vi om banaliteter det tar kortere tid å google enn å vente på svar?

Hvor er hodet ditt, menneske?

Er det ikke bedre å spørre om noen kan anbefale en god optiker i området ditt enn å spørre twitter om du kunne trengt briller siden du ikke ser så bra lengre?

Er det fordi vi liker å gå rundt grøten at vi stiller disse banale spørsmålene? Tenk så lite effektivt! Også i disse dager der GTD (Getting Things Done) er så populært!

Det er ikke det at det er feil å spørre om ting, men vi burde kanskje lære oss å spørre smartere? Jeg nekter å tro at det går så mange tåkehoder av noen idioter rundt. Alle kan riktignok ha en dårlig dag, men å spørre internett når du egentlig vet svaret eller kan finne det fortere selv? Det er tullete. Hvorfor spørre internett når du har tilgang på eksperter?

Internett vet mye, men enkelte ting finner du lettere ved å spørre riktig person om riktige ting. Andre ting finner du kjappere ved å åpne google selv og plotte inn det du lurer på. Det siste der er kanskje også grunnen til at Let Me Google That For You har blitt en ganske populær tjeneste blant bedrevitere?

4 kommentarer til “Latsabb!”

  1. Det er som om jeg skulle skrevet det selv! Twitter er til dels blitt et forum hvor folk ikke tenker før de spør! Her snakker vi curling-effekt à la begrepet curling-foreldre! Folk spør uten å tenke i noen få sekunder eller sjekke naturlige kilder. Twitter blir som curling-kosten og folket er blitt late!

    1. @Viidar, Oi, takk! Hele internett virker sånn. På twitter spør noen om «hva slags sendingsalternativer har den butikken her?» mens noen på Facebook spør i statusen sin om «jeg har hatt vondt i kneet så jeg nesten ikke kan gå, hva kan det være?» – og når jeg logger inn på et av forumene jeg tilhører kommer gjerne «laptopen min slår seg av helt uten videre, kan jeg ta det på garantien?»

      Alle eksemplene er faktiske ting jeg har sett blitt spurt om gjerne flere ganger, og det irriterer. Jeg svarer gjerne på spørsmål av typen «hva synes du om servicen her?» og andre ting som går på personlig erfaring, eller områder der informasjon fra et menneske faktisk blir bedre enn å google. Jeg svarer gjerne på spørsmål om yrket mitt eller noen av hobbyområdene mine, for eksempel. Blir glad om folk tenker litt der og, da.

      Pah, egentlig burde vi starte en kampanje med et navn som «det er lov å bruke hodet innimellom!»

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.