Ikea og katter (og internett)

At internett elsker katter er ingen hemmelighet. De er jo så søte og sære og uberegnelige og sånn!

Dette gjør Ikea god nytte av i et eksperiment av en reklamefilm der de lar 100 katter få lov til å være i butikken deres på Wembley i Storbritannia en natt. I butikken hadde de satt ut diverse kameraer. Det var infrarød filming, varmefilming, high-speed-filming og hurramegrundt, og bildene? De ble fantastiske.

I snutten ser vi en horde katter som løper rundt og utforsker alt de kan. De ser oppi skuffer, de sloss litt med hverandre, de forsker på lys og lamper og det som er før de til slutt slår seg til ro og du ser en tagline «Home — it’s how it makes you feel» før vi går over til Ikealogoen med en liten linje under — «Happy inside» alt satt til vakre den vakre låten Pianni av Mara Carlyle.

Jeg vet ikke med deg, men jeg blir faktisk litt lykkelig og varm på innsiden av å se denne. Musikken passer kjempefint, og kattene gir en liten hjemmefølelse. Ikea virker rett og slett som en koselig plass å handle husting på! Hvem bryr seg om at jeg som regel stresser ihjel av å være rundt de andre Ikeakundene, og at jeg alltid sliter litt med logistikken om jeg handler der? Hvem bryr seg om at jeg setter i gang et superprosjekt bare for å få satt sammen møblene etter en Ikeatur? Hvem bryr seg om alt det negative? Tenk på kosen og den avslappede følelsen du får når alt er over, og kattene slår seg til ro.

Her har dere gjort en god jobb, Ikea. Ikke bare har dere laget en utrolig pen reklamesnutt, dere har også klart å skape et godt grunnlag for å kjøre den viralt. Vi elsker jo katter her på internett. (Vel, noen av oss elsker katter, selv om ikke alle er icanhascheezburgerjunkies eller vil ha pus selv.)

Jeg anbefaler også folk å se bakomfilmen, Herding Cats. Den gir et flott bilde på tanken bak og prosessen med å lage en film som dette. Ja, også får du se flere kattebilder, da, som ikke er i reklamefilmen.

Også får vi håpe at de var flinke nok med å rengjøre butikken etterpå. Ellers er det sikkert ikke så greit å være katteallergiker i den butikken, nei.

Jeg vil gjerne høre hva du har å si om det jeg skriver som, så legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.